Als kind tekende ik al…misschien wel voor de hand liggend als dochter van een technisch tekenaar. Op de middelbare school puilde mijn biologieschrift al uit van de tekeningen. Toen al was de natuur mijn belangrijkste inspiratiebron.

Mijn vakkennis is ontstaan door jarenlang lessen te volgen bij een professioneel kunstenaar en twaalf jaar werken in een speciaalzaak voor kunstenaarsbenodigdheden. Hierbij heb ik veel materiaalkennis opgedaan en ervaringen met tekenen, schildertechniek en kleurenleer.

Daarnaast houd ik mij (achteraf gezien van mijn vroegste jeugd) tot nu toe bezig met een brede spirituele ontwikkeling waarbij zweverigheid niet in mijn woordenboek voorkomt.

Samen met veel levenslessen biedt mij dit een schat aan informatie van waaruit ik werk, zowel met mijn cursisten in de teken- en schilderlessen, de helende Eén op 1 Schildersessies als tijdens meditatieve (natuur) ontmoetingen.

Ik hoop via mijn werk vanuit Atelier Equinox mensen te helpen hun “eigen ik” te herontdekken en weer contact te leggen met zichzelf en met moeder aarde en het “Grote Alles”!

Elisabeth Rous